Clsfoto

Charlotte Lundströms fotografier

Jordgubbspaj

Publicerad 2012-06-03 13:36:46 i Foto - Mat, bak & dryck

Ni kan få receptet som jag gör det på. Tog även lite bilder på hur jag gjorde den. 

Smulpaj:
110 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk socker

Fyllning:
Ca 300-500 g jordgubbar
1/4 dl strösocker (eller mer, beroende på fruktsyrehalten)
3/4 msk potatismjöl

1. Sätt ugnen på 225°C
2. Lägg mjöl och socker i en skål, smula ner och blanda ihop margarinet med detta. 


3. Skär jordgubbarna i halvor, beroende på hur stora dom är. 

4. Blanda ihop socker och potatismjöl och blanda sedan ihop med jordgubbarna.

5. Lägg jordgubbarna i en ugnssäker form på ca 30x20 cm.

6. Stö över smuldegen och låt stå i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 

Serveras gärna med vaniljsås!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela