Jordgubbspaj
Ni kan få receptet som jag gör det på. Tog även lite bilder på hur jag gjorde den.
Smulpaj:
110 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk socker
Fyllning:
Ca 300-500 g jordgubbar
1/4 dl strösocker (eller mer, beroende på fruktsyrehalten)
3/4 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Lägg mjöl och socker i en skål, smula ner och blanda ihop margarinet med detta.
3. Skär jordgubbarna i halvor, beroende på hur stora dom är.
Smulpaj:
110 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk socker
Fyllning:
Ca 300-500 g jordgubbar
1/4 dl strösocker (eller mer, beroende på fruktsyrehalten)
3/4 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Lägg mjöl och socker i en skål, smula ner och blanda ihop margarinet med detta.
3. Skär jordgubbarna i halvor, beroende på hur stora dom är.
4. Blanda ihop socker och potatismjöl och blanda sedan ihop med jordgubbarna.
5. Lägg jordgubbarna i en ugnssäker form på ca 30x20 cm.
6. Stö över smuldegen och låt stå i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Serveras gärna med vaniljsås!